4-11-13 - Informatiepunt Ventilatie voor consumenten
21-10-13 - Persbericht - Dutch Heatpump Solutions versnelt groei dankzij R-vent Group
21-10-13 - Nieuw! R-vent KSO-F brandwerend ventiel met CE-keur
02-09-13 - Nieuw! R-vent WVS-serie woonhuisventilator
01-07-13 - Nieuw! Lindab InCapsa renovatiesysteem
26-03-13 - Nieuw! R-vent Flex
26-03-13 - Nieuw! R-vent Basic


Informatiepunt Ventilatie; voor consumenten

Ventilatie in huis is van groot belang voor een gezonde woonomgeving. In veel woningen wordt niet goed geventileerd waardoor allergieën of problemen aan de luchtwegen kunnen optreden. Om dit voorkomen  kunnen consumenten met vragen over ventilatie voortaan terecht op de website van het Informatiepunt Ventilatie.

Het Informatiepunt is een initiatief van de Woonbond, Vereniging Eigen Huis, de Vereniging Leveranciers Luchttechnische apparaten (VLA), VACpunt Wonen en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het initiatief wordt ondersteund door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

Naar informatiepunt Ventilatie


R-vent KSOF, brandwerend afvoerventiel met CE-keur

De opvolger van de R-vent KSO-P brandwerend ventiel heet KSOF. De R-vent KSOF is een CE goedgekeurd brandwerend afvoerventiel om de verspreiding van vuur en/of rook door het kanaalsysteem te voorkomen.

Het brandwerend afvoerventiel is goedgekeurd volgens klasse E 15650:2010 en getest volgens EN 1366-2. Kenmerkend voor de KSOF is het lage geluidsniveau in combinatie met goede geluiddempende eigenschappen.

Meer info

 

Naast de bekende Pablo en WVX woonhuisventilatoren introduceert Bergschenhoek de nieuwe R-vent WVS woonhuisventilator. De R-vent WVS is de opvolger van de WVXe-serie en is niet alleen stiller dan zijn voorganger maar ook energiezuiniger.  Daarnaast heeft de R-vent WVS een maximale capaciteit van 350m3/h!.
Vervanging van een oudere versie door de WVS kan één-op-één.  De R-vent WVS is er in vior uitvoeringen. Zowel met perilex als randaarde stekker, met een ingebouwde radiografisch ontvanger en met CO2-sturing (najaar 2013). Het wijzigen van de aansturing kan ook later eenvoudig worden gerealiseerd.

Meer info


Tot vijf keer sneller renoveren met Lindab InCapsa

Speciaal voor de renovatie van woningbouwprojecten in Nederland introduceert Bergschenhoek Luchtcomfort Lindab InCapsa. Een modulair renovatiesysteem waarbij de installateur tot wel 5 keer sneller en een stuk eenvoudiger een ventilatiesysteem van een woning kan renoveren én netjes kan afwerken.

Doordat Lindab InCapsa een compleet systeem is waarbij de ophangbeugels van het kanaalwerk ook gebruikt worden voor bevestiging van afwerkpanelen, kan het kanaalsysteem direct strak afgewerkt worden.

Documentatie
Prijslijst 

Bekijk de Demo-film


Het nieuwe R-vent Safe: Het idee is simpel, het effect is groot

De installatie van ventilatie- en/of luchtbehandelingssystemen is nu eenvoudiger en gaat sneller dan ooit tevoren. De nieuwe R-vent Safe ring maakt het mogelijk de verschillende onderdelen eenvoudig en luchtdicht in elkaar te schuiven. Tape en afkitten is niet langer nodig. Slechts een enkele parker is nodig om een stevige verbinding te verkrijgen.  

Klik hier voor de productsite & demofilm

Nieuw! R-vent Flex luchtverdeelsysteem

Naast het bekende R-vent Instortsysteem biedt R-vent nu met het R-vent Flex systeem ook een kunststof kanaalsysteem voor ventilatiesystemen in de woningbouw, appartementen en kleine utiliteit.

Het R-vent Flex luchtverdeelsysteem is een compleet productgamma inclusief kanalen, verdelers en roosters dat zorgt voor de toe- en afvoer van ventilatielucht. R-vent Flex is toepasbaar voor zowel systeem C als D.

Klik hier voor meer informatie.

Nieuwe luchtbehandelingskast van R-vent: De Basic!

Bergschenhoek Luchtcomfort presenteert een nieuwe luchtbehandelingsunit binnen het bestaande assortiment; De R-vent Basic. De R-vent Basic kenmerkt zich door het installatie- en bedieningsgemak in combinatie met een laag energieverbruik. De Basic-serie is leverbaar in vier typen met een capaciteit van 500 t/m 4.400m3/h.

Dankzij de standaard ingebouwde lege sectie is het mogelijk de unit in een later stadium eenvoudig uit te breiden met een koeling en/of verwarming. De zeer compacte units worden plug-n-play geleverd voorzien van energie zuinige ventilatoren met EC-motoren, F7-toevoerrfilters en een uitgebreide regeling en bediening.

Klik hier voor meer informatie.

Home_PSC_LQsmall


Nederlandse versie Lindab's LindQST live

LindQST  is Lindab’s webbased snelselectietool voor de selectie van lucht- en watergedragensystemen van Lindab. LindQST maakt de selectie van lucht- en watergedragen systemen snel en eenvoudig. Met LindQST is alle informatie over Lindab producten direct online beschikbaar. Dit betekent dat u altijd toegang heeft tot de meest recente documentatie, installatiehandleidingen en productafbeeldingen van alle door Bergschenhoek Luchtcomfort geleverde Lindab producten. 

Naar LindQST

Boterdorpseweg 10
2661 AC Bergschenhoek
Tel (010) 5242600 - Fax (010) 5242601
E-mail info@ihb.nl
©2004 - 2013 Industrie  en  handelmaatschappij  Bergschenhoek B.V.
Onderdeel  van  de  Bergschenhoek  Groep