30-11-2017 -Prijsaanpassing per 1 februari 2018
25-01-2017 - R-Vent Prijslijst 2017 Online
14-10-2016 - Geslaagde 1e editie OPEN R-EVENT
19-05-16 - Climate Recovery wint IEX-Innovation Award 2016
03-03-2016 - Itho Daalderop ventilatieproducten bij Bergschenhoek Luchtcomfort
19-05-2015 - Persbericht - R-Vent Group neemt ventilatie activiteiten Heycop over
05-03-2015 - Persbericht - Deelneming R-Vent Group in Climate Recovery; “Einde voor de stalen “Spiro”buis in ventilatie?”

 


VOORDEELACTIE APRIL: Voordeel op R-VENT Plafondroosters & Geluiddempers

Profiteer nu de gehele maand april van extra scherp geprijsde R-Vent Plafondroosters en R-Vent Geluiddempers!

R-Vent Geperforeerde Plafondroosters

Gedurende de hele maand april zijn de R-Vent Geperforeerde Plafondroosters typen SKDR15AZP en MWVPDI42009010 in prijs verlaagd. Bestel deze R-Vent Geperforeerde plafondroosters tot en met 30 april 2018 en profiteer van de actie!

R-Vent SRS Geluiddempers

In april zijn ook de R-Vent SRS Geluiddempers (lengte 900mm) in de diameters 125, 160 & 200mm extra scherp geprijsd. Bestellen kan online via de webshop of via order@rvent.nl

Bestel de R-Vent Plafondroosters en R-VENT Geluiddempers via onze webshop of via de afdeling salessupport:order@rvent.nl

*Actievoorwaarden: Bestellingen kunnen geplaatst worden t/m zaterdag 30 april 2018 met uiterlijke levering vrijdag 4 mei 2018. Deze actie geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen en eventuele condities van Bergschenhoek Luchtcomfort. Genoemde prijzen zijn netto prijzen in Euro’s excl. btw.


Prijsaanpassing per 1 februari 2018

Als gevolg van prijsverhogingen vanuit onze toeleveranciers en de sterk toegenomen staalprijzen in combinatie met de beperkte beschikbaarheid in de markt én de verwachting dat dit doorzet, zijn wij als Bergschenhoek Luchtcomfort genoodzaakt om per 1 februari 2018 een algemene prijsaanpassing door te voeren van 2 tot 4%.

» Lees hier de complete brief


Nieuwe R-Vent Prijslijst & Productoverzicht 2017 online

De nieuwe R-Vent Prijslijst 2017 van Bergschenhoek Luchtcomfort is nu online beschikbaar. In de nieuwe uitgave ook een groot aantal nieuwe producten zoals Climate Recovery geïsoleerde kanalen en het vernieuwde R-Vent SPEED ThermoDuct. Daarnaast ook het nieuwe R-Vent Rooster-programma en Heycop Ventilatie, roosters en suskasten. Naast de R-Vent Prijslijst is ook het R-Vent Productoverzicht 2017 online beschikbaar. Bekijk de prijslijst of het productoverzicht online via onderstaande linksof bestel een gedrukt exemplaar via verkoop@rvent.nl

» R-Vent Prijslijst 2017

» R-Vent Productoverzicht 2017


Prijsverhoging per 1 februari 2017

Als gevolg van de zeer sterk gestegen staalprijzen en andere prijsstijgingen, zijn wij genoodzaakt onze verkoopprijzen per 1 februari 2017 aan te passen. Wij zijn ons ervan bewust dat wij de hogere staalprijzen en andere prijsstijgingen, gezien de huidige marktomstandigheden slechts deels aan u kunnen doorberekenen. Verder zijn de prijsverhogingen van onze toeleveranciers, cao-verhogingen en stijgende transportkosten eveneens van invloed op onze prijzen.

» Lees hier de complete brief


Geslaagde eerste 1e editie OPEN R-EVENT

Op donderdag 13 oktober vond in het Experience Center in Bergschenhoek het eerste OPEN R-EVENT plaats. Met veel tevredenheid kijken we terug op een geslaagd event. Er was veel belangstelling voor de diverse nieuwe producten die door Bergschenhoek Luchtcomfort, Spiraliet, Heycop Ventilatie en de deelnemende partners werden gepresenteerd.

Ook de drie inspirerende lezingen over de brandwerendheid van ventilatiesystemen, EPA-W: de stap naar een betere gebouwde omgeving en BREEAM in de installatietechniek, werden door de deelnemers gewaardeerd. Niet alleen door de volle zaal, maar nog belangrijker door de boeiende discussies die na afloop ontstonden. Tijdens de afsluitende netwerkborrel werd dan ook nog druk nagepraat en werd duidelijk dat het OPEN R-EVENT ook voor 2017 kan worden ingepland.

Nalezen Presentaties van de lezingen Wilt u nog eens door de sheets van de lezingen heen bladeren? Klik hier om de sheets te downloaden.

Dank aan alle OPEN R-EVENT-deelnemers voor hun aanwezigheid en inspirerende gesprekken. Hiermee gaan we met vertrouwen verder op de ingeslagen weg om het belang van goede ventilatie als primaire levensbehoefte verder op de kaart te zetten.


VLA bestek: Comfortverbetering binnenklimaat met oog voor energiebesparing

VLA bestek is een uniek, praktisch document (checklist) dat wordt gebruikt bij de kwaliteitsverbetering van het totale klimaatsysteem in gebouwen zonder het belang van energiebesparing uit het oog te verliezen. Doel is een comfortverbetering van het binnenklimaat van een gebouw: kantoor en overige utiliteit. Een doel dat naadloos aansluit bij de ambities van Bergschenhoek Luchtcomfort. Klik op onderstaande link voor meer informatie.

Naar VLA-bestek


Climate Recovery wint IEX-Innovation Award 2016

Climate Recovery heeft tijdens de Insulation Expo Europe in het Duitse Köln de 1e plaats van de toonaangevende IEX-Award 2016in de wacht gesleept. De unieke combinatie van luchttransport en isolatie in één was voor de jury aanleiding voor het toekennen van de award.

Climate Recovery is het eerste flexibele geïsoleerde kanalen en hulpstukken portfolio gemaakt uit glaswol. Het lichtgewicht, geïsoleerde kanaalsysteem is tot 90% duurzamer en meer dan 50% lichter ten opzichte van de standaard stalen spiro kanalen met na-isolatie.

Voor zowel een ventilatie- of airconditioningproject met geïsoleerd kanaalwerk is Climate Recovery dé oplossing. Climate Recovery eenvoudiger te transporteren en halveert het de installatietijd. Het volledige portofolio is goedgekeurd volgens CE-classificatie, A2-s1, d0 onbrandbaar en luchtdichtheidsklasse D. Het portofolio omvat zowel de ventilatiekanalen als de bijbehorende bochten, T-stukken en koppelingen c.q. fittings. Standaard gaat het om ronde kanalen, die echter met een ‘vervormer’ rechthoekig kunnen worden gemaakt.

Bent u klaar voor een nieuwe manier van werken, voor nieuwe business? Wacht niet langer en ga aan de slag met Climate Recovery.

Voor vragen over de productrange en technische specificaties zie onze documentatie of e-mail naar verkoop@rvent.nl.


Luchtdichtheid van ventilatiesystemen; hoe en wat

In een luchtkanaalsysteem is luchtdichtheid van essentieel belang voor de juiste werking van het systeem. Door het systeem zo luchtdicht mogelijk te monteren zorgen we ervoor dat ventilatielucht alleen op de juiste plekken in een woning of gebouw wordt toegevoerd. Hoe luchtdichter het systeem, hoe stiller, schoner en energiezuiniger het systeem zal werken. In de R-Vent Whitepaper Luchtdichtheid wordt uitleg gegeven over luchtdichtheid en hoe dit in de praktijk het beste gerealiseerd kan worden.

» Lees meer in de complete whitepaper


Itho Daalderop ventilatieproducten bij Bergschenhoek Luchtcomfort

Bergschenhoek Luchtcomfort heeft Itho Daalderop toegevoegd als leverancier aan het leveringsprogramma voor ventilatie- en luchtbehandeling. Het toevoegen van Itho Daalderop ventilatie producten past in de strategie van Bergschenhoek Luchtcomfort als systeemaanbieder.

De keuzemogelijkheden voor complete systeemoplossingen worden met het Itho Daalderop ventilatieprogramma vergroot. Het programma omvat o.a. woonhuisventilatoren, warmteterugwinunits de bekende systemen BaseFlow, Areaflow, Qualityflow en Demandflow. Daarnaast is ook een complete serie dakventilatoren in het programma opgenomen. Voor vragen staat ons verkoopafdeling voor u klaar. Via onderstaande links kunt u de volledige informatie vinden.

» Technische informatie

» Prijslijst Ventilatoren, Warmteterugwinunits en systemen


NIEUW: Climate Recovery; flexibele geïsoleerde kanalen en hulpstukken

Bergschenhoek Luchtcomfort introduceert Climate Recovery. Climate Recovery is het eerste flexibele geïsoleerde kanalen en hulpstukken portfolio gemaakt uit gerecycled glas, zand en soda. Dit lichtgewicht, geïsoleerde kanaalsysteem is niet alleen duurzamer maar ook meer dan 50% lichter dan stalen kanalen en halveert de installatietijd. Het is eenvoudiger te transporteren en te installeren. 

Climate Recovery is goedgekeurd volgens CE-classificatie, A2-s1-d0 Onbrandbaar en luchtdichtheidsklasse D.

Klik voor productinformatie op onderstaande link of mail naar climaterecovery@rvent.nl

» Meer informatie


Toolkit balansventilatie beschikbaar

De VLA (Vereniging van Luchttechnische Apparaten) en aangesloten fabrikanten en leveranciers van balansventilatie-units hebben een handige toolkit ontwikkeld om woningcorporaties, projectontwikkelaars en installateurs te ondersteunen bij het informeren van consumenten over balansventilatie.

De toolkit richt zich qua inhoud op bewoners, potentiële kopers en huurders van woningen met een balansventilatiesysteem. Het is een aanvulling op de recent gelanceerde vernieuwde website www.mijnbalansventilatie.nl en geeft bewoners door middel van een animatie, folder en beeldmateriaal inzicht in wat balansventilatie is, hoe het werkt en op welke manier het systeem optimaal gebruikt wordt.

Met balansventilatie ervaart de bewoner de juiste balans tussen gezondheid, comfort én energiezuinigheid. De toolkit is digitaal beschikbaar via www.mijnbalansventilatie.nl/toolkit


Nieuwe R-Vent Prijslijst 2015 Bergschenhoek Luchtcomfort

Zoals aangekondigd in december 2014 komt Bergschenhoek Luchtcomfort met een nieuwe R-Vent Prijslijst per 1 April 2015. Naast tal van nieuwe producten in het leveringsprogramma is ook de hoofdstukindeling vernieuwd.

Het zal even wennen zijn, maar het is onze overtuiging dat wij u met dit completere programma en een overzichtelijkere indeling beter van dienst kunnen zijn. Bekijk de prijslijst online via onderstaande link of bestel de prijslijst via verkoop@rvent.nl

» Naar de R-Vent Prijslijst 2015

Publicatie Richtlijnen Ronde Luchtkanalen (RLF/VLA)

Energiezuinig bouwen heeft de afgelopen jaren een ongekende sprong voorwaarts gemaakt. Overal binnen de bouwkolom worden initiatieven genomen om producten, diensten en werkwijzen zo aan te passen, dat ze meer energie besparen. Werken met ronde spiraal gefelste luchtkanalen leidt tot efficiënter bouwen, waarbij faalkosten tot het minimum worden beperkt. Bent u in uw dagelijks werk bezig met het ontwerpen of installeren van luchtkanalen in gebouwen? De nieuwe publicatie opgesteld door de Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten ( VLA) geeft u meer inzicht over het gebruik van ronde luchtkanalen ten opzichte van rechthoekige kanalen .

» Lees meer


Bergschenhoek Luchtcomfort introduceert R-Vent SPEED

Bergschenhoek Luchtcomfort introduceert een nieuwe productlijn in het assortiment: R-Vent SPEED. R-VENT SPEED zijn hoogwaardige in Bergschenhoek geproduceerde sandwich panelen gemaakt van star polyurethaanschuim bekleed met een 500 micron dikke aluminium beplating aan een zijde, en een 80 micron dikke aluminium folie aan de andere zijde.

» Meer info


Luchtdichtheidsklasse C voortaan dé norm!

Na een gedegen voorbereiding hanteren de Lukaleden, waaronder Bergschenhoek Luchtcomfort, per 1 januari 2014 officieel de norm luchtdichtheidsklasse C met betrekking tot het opleveren van complete luchtkanaalsystemen. Alle systemen van het merk R-Vent geleverd door Bergschenhoek Luchtcomfort voldoen minimaal aan luchtdichtheidsklasse C. Met R-Vent Safe we nog iets verder en voldoen we aan luchtdichtheidsklasse D. Een sprong voorwaarts voor de prestaties van het systeem op het gebied van geluidreductie en energiebesparing.

Van inkoop tot en met montage van het luchtkanalensysteem: het complete luchttransportsysteem, inclusief ingebouwde componenten, dient per 1 januari 2014 aan de norm luchtdichtheidsklasse C te voldoen. Een mooie mijlpaal voor de Luka en Bergschenhoek Luchtcomfort en R-Vent.

» Klik hier om de Luka-flyer te openen


Gecontroleerde kwaliteit- en gelijkwaardigheidsverklaringen ventilatiesystemen volgens de VLA-methodiek

De ontwikkelingen in de ventilatiewereld staan niet stil. Geregeld komen innovatieve technieken en methoden op de markt. Om nieuwe ontwikkelingen in de energieprestatieberekeningen te kunnen waarderen, worden gelijkwaardigheidsverklaringen en kwaliteitsverklaringen gebruikt. Opdrachtgevers willen de zekerheid dat deze verklaringen eenduidig en betrouwbaar zijn.

Om deze zekerheid te kunnen geven hebben bedrijven aangesloten bij de Vereniging Leveranciers Luchttechnische apparaten (VLA), waaronder Bergschenhoek Luchtcomfort, samen met Adviesbureau Peutz, Adviesburo Nieman en TNO Bouw en Ondergrond een methode ontwikkeld voor de bepaling van de gelijkwaardigheid van nieuwe energie-efficiënte ventilatiesystemen: de VLA-methodiek

Meer info


R-vent KSOF, brandwerend afvoerventiel met CE-keur

De opvolger van de R-vent KSO-P brandwerend ventiel heet KSOF. De R-vent KSOF is een CE goedgekeurd brandwerend afvoerventiel om de verspreiding van vuur en/of rook door het kanaalsysteem te voorkomen.

Het brandwerend afvoerventiel is goedgekeurd volgens klasse E 15650:2010 en getest volgens EN 1366-2. Kenmerkend voor de KSOF is het lage geluidsniveau in combinatie met goede geluiddempende eigenschappen.

Meer info

 

Naast de bekende Pablo en WVX woonhuisventilatoren introduceert Bergschenhoek de nieuwe R-vent WVS woonhuisventilator. De R-vent WVS is de opvolger van de WVXe-serie en is niet alleen stiller dan zijn voorganger maar ook energiezuiniger.  Daarnaast heeft de R-vent WVS een maximale capaciteit van 350m3/h!.
Vervanging van een oudere versie door de WVS kan één-op-één.  De R-vent WVS is er in vior uitvoeringen. Zowel met perilex als randaarde stekker, met een ingebouwde radiografisch ontvanger en met CO2-sturing (najaar 2013). Het wijzigen van de aansturing kan ook later eenvoudig worden gerealiseerd.

Meer info


Tot vijf keer sneller renoveren met Lindab InCapsa

Speciaal voor de renovatie van woningbouwprojecten in Nederland introduceert Bergschenhoek Luchtcomfort Lindab InCapsa. Een modulair renovatiesysteem waarbij de installateur tot wel 5 keer sneller en een stuk eenvoudiger een ventilatiesysteem van een woning kan renoveren én netjes kan afwerken.

Doordat Lindab InCapsa een compleet systeem is waarbij de ophangbeugels van het kanaalwerk ook gebruikt worden voor bevestiging van afwerkpanelen, kan het kanaalsysteem direct strak afgewerkt worden.

Documentatie
Prijslijst 

Bekijk de Demo-film


Het nieuwe R-vent Safe: Het idee is simpel, het effect is groot

De installatie van ventilatie- en/of luchtbehandelingssystemen is nu eenvoudiger en gaat sneller dan ooit tevoren. De nieuwe R-vent Safe ring maakt het mogelijk de verschillende onderdelen eenvoudig en luchtdicht in elkaar te schuiven. Tape en afkitten is niet langer nodig. Slechts een enkele parker is nodig om een stevige verbinding te verkrijgen.  

Klik hier voor de productsite & demofilm

Nieuw! R-vent Flex luchtverdeelsysteem

Naast het bekende R-vent Instortsysteem biedt R-vent nu met het R-vent Flex systeem ook een kunststof kanaalsysteem voor ventilatiesystemen in de woningbouw, appartementen en kleine utiliteit.

Het R-vent Flex luchtverdeelsysteem is een compleet productgamma inclusief kanalen, verdelers en roosters dat zorgt voor de toe- en afvoer van ventilatielucht. R-vent Flex is toepasbaar voor zowel systeem C als D.

Klik hier voor meer informatie.

Home_PSC_LQsmall


Nederlandse versie Lindab's LindQST live

LindQST  is Lindab’s webbased snelselectietool voor de selectie van lucht- en watergedragensystemen van Lindab. LindQST maakt de selectie van lucht- en watergedragen systemen snel en eenvoudig. Met LindQST is alle informatie over Lindab producten direct online beschikbaar. Dit betekent dat u altijd toegang heeft tot de meest recente documentatie, installatiehandleidingen en productafbeeldingen van alle door Bergschenhoek Luchtcomfort geleverde Lindab producten. 

Naar LindQST

 

Toolkit balansventilatie beschikbaar

Boterdorpseweg 10
2661 AC Bergschenhoek
Tel (010) 5242600 - Fax (010) 5242601
E-mail info@ihb.nl
Algemene Voorwaarden - DisclaimerPrivacy Statement & Cookie-beleid

©2004-2018 Bergschenhoek Luchtcomfort; handelsnaam van R-Vent Netherlands B.V.
onderdeel van R-Vent Group; de lucht- en ventilatiedivisie van Bergschenhoek Groep