5-3-15 - Persbericht - Deelneming R-Vent Group in Climate Recovery; “Einde voor de stalen “Spiro”buis in ventilatie?”
15-12-2014 - Algemene prijsverhoging per 1 april 2015
28-07-14 - Statutaire naamswijziging Industrie en handelmaatschappij Bergschenhoek B.V.
4-06-14 - Luchtdichtheidsklasse C voortaan dé norm
21-10-13 - Persbericht - Dutch Heatpump Solutions versnelt groei dankzij R-vent Group
21-10-13 - Nieuw! R-vent KSO-F brandwerend ventiel met CE-keur
02-09-13 - Nieuw! R-vent WVS-serie woonhuisventilator


Nieuwe R-Vent Prijslijst 2015 Bergschenhoek Luchtcomfort

Zoals aangekondigd in december 2014 komt Bergschenhoek Luchtcomfort met een nieuwe R-Vent Prijslijst per 1 April 2015. Naast tal van nieuwe producten in het leveringsprogramma is ook de hoofdstukindeling vernieuwd.

Het zal even wennen zijn, maar het is onze overtuiging dat wij u met dit completere programma en een overzichtelijkere indeling beter van dienst kunnen zijn. Bekijk de prijslijst online via onderstaande link of bestel de prijslijst via verkoop@rvent.nl

» Naar de R-Vent Prijslijst 2015


Bergschenhoek Luchtcomfort introduceert R-Vent SPEED

Bergschenhoek Luchtcomfort introduceert een nieuwe productlijn in het assortiment: R-Vent SPEED. R-VENT SPEED zijn hoogwaardige in Bergschenhoek geproduceerde sandwich panelen gemaakt van star polyurethaanschuim bekleed met een 500 micron dikke aluminium beplating aan een zijde, en een 80 micron dikke aluminium folie aan de andere zijde.

» Meer info


Luchtdichtheidsklasse C voortaan dé norm!

Na een gedegen voorbereiding hanteren de Lukaleden, waaronder Bergschenhoek Luchtcomfort, per 1 januari 2014 officieel de norm luchtdichtheidsklasse C met betrekking tot het opleveren van complete luchtkanaalsystemen. Alle systemen van het merk R-Vent geleverd door Bergschenhoek Luchtcomfort voldoen minimaal aan luchtdichtheidsklasse C. Met R-Vent Safe we nog iets verder en voldoen we aan luchtdichtheidsklasse D. Een sprong voorwaarts voor de prestaties van het systeem op het gebied van geluidreductie en energiebesparing.

Van inkoop tot en met montage van het luchtkanalensysteem: het complete luchttransportsysteem, inclusief ingebouwde componenten, dient per 1 januari 2014 aan de norm luchtdichtheidsklasse C te voldoen. Een mooie mijlpaal voor de Luka en Bergschenhoek Luchtcomfort en R-Vent.

» Klik hier om de Luka-flyer te openen


Gecontroleerde kwaliteit- en gelijkwaardigheidsverklaringen ventilatiesystemen volgens de VLA-methodiek

De ontwikkelingen in de ventilatiewereld staan niet stil. Geregeld komen innovatieve technieken en methoden op de markt. Om nieuwe ontwikkelingen in de energieprestatieberekeningen te kunnen waarderen, worden gelijkwaardigheidsverklaringen en kwaliteitsverklaringen gebruikt. Opdrachtgevers willen de zekerheid dat deze verklaringen eenduidig en betrouwbaar zijn.

Om deze zekerheid te kunnen geven hebben bedrijven aangesloten bij de Vereniging Leveranciers Luchttechnische apparaten (VLA), waaronder Bergschenhoek Luchtcomfort, samen met Adviesbureau Peutz, Adviesburo Nieman en TNO Bouw en Ondergrond een methode ontwikkeld voor de bepaling van de gelijkwaardigheid van nieuwe energie-efficiënte ventilatiesystemen: de VLA-methodiek

Meer info


R-vent KSOF, brandwerend afvoerventiel met CE-keur

De opvolger van de R-vent KSO-P brandwerend ventiel heet KSOF. De R-vent KSOF is een CE goedgekeurd brandwerend afvoerventiel om de verspreiding van vuur en/of rook door het kanaalsysteem te voorkomen.

Het brandwerend afvoerventiel is goedgekeurd volgens klasse E 15650:2010 en getest volgens EN 1366-2. Kenmerkend voor de KSOF is het lage geluidsniveau in combinatie met goede geluiddempende eigenschappen.

Meer info

 

Naast de bekende Pablo en WVX woonhuisventilatoren introduceert Bergschenhoek de nieuwe R-vent WVS woonhuisventilator. De R-vent WVS is de opvolger van de WVXe-serie en is niet alleen stiller dan zijn voorganger maar ook energiezuiniger.  Daarnaast heeft de R-vent WVS een maximale capaciteit van 350m3/h!.
Vervanging van een oudere versie door de WVS kan één-op-één.  De R-vent WVS is er in vior uitvoeringen. Zowel met perilex als randaarde stekker, met een ingebouwde radiografisch ontvanger en met CO2-sturing (najaar 2013). Het wijzigen van de aansturing kan ook later eenvoudig worden gerealiseerd.

Meer info


Tot vijf keer sneller renoveren met Lindab InCapsa

Speciaal voor de renovatie van woningbouwprojecten in Nederland introduceert Bergschenhoek Luchtcomfort Lindab InCapsa. Een modulair renovatiesysteem waarbij de installateur tot wel 5 keer sneller en een stuk eenvoudiger een ventilatiesysteem van een woning kan renoveren én netjes kan afwerken.

Doordat Lindab InCapsa een compleet systeem is waarbij de ophangbeugels van het kanaalwerk ook gebruikt worden voor bevestiging van afwerkpanelen, kan het kanaalsysteem direct strak afgewerkt worden.

Documentatie
Prijslijst 

Bekijk de Demo-film


Het nieuwe R-vent Safe: Het idee is simpel, het effect is groot

De installatie van ventilatie- en/of luchtbehandelingssystemen is nu eenvoudiger en gaat sneller dan ooit tevoren. De nieuwe R-vent Safe ring maakt het mogelijk de verschillende onderdelen eenvoudig en luchtdicht in elkaar te schuiven. Tape en afkitten is niet langer nodig. Slechts een enkele parker is nodig om een stevige verbinding te verkrijgen.  

Klik hier voor de productsite & demofilm

Nieuw! R-vent Flex luchtverdeelsysteem

Naast het bekende R-vent Instortsysteem biedt R-vent nu met het R-vent Flex systeem ook een kunststof kanaalsysteem voor ventilatiesystemen in de woningbouw, appartementen en kleine utiliteit.

Het R-vent Flex luchtverdeelsysteem is een compleet productgamma inclusief kanalen, verdelers en roosters dat zorgt voor de toe- en afvoer van ventilatielucht. R-vent Flex is toepasbaar voor zowel systeem C als D.

Klik hier voor meer informatie.

Home_PSC_LQsmall


Nederlandse versie Lindab's LindQST live

LindQST  is Lindab’s webbased snelselectietool voor de selectie van lucht- en watergedragensystemen van Lindab. LindQST maakt de selectie van lucht- en watergedragen systemen snel en eenvoudig. Met LindQST is alle informatie over Lindab producten direct online beschikbaar. Dit betekent dat u altijd toegang heeft tot de meest recente documentatie, installatiehandleidingen en productafbeeldingen van alle door Bergschenhoek Luchtcomfort geleverde Lindab producten. 

Naar LindQST

Boterdorpseweg 10
2661 AC Bergschenhoek
Tel (010) 5242600 - Fax (010) 5242601
E-mail info@ihb.nl
Algemene Voorwaarden - DisclaimerPrivacy Statement & Cookie-beleid

©2004-2014 Bergschenhoek Luchtcomfort; handelsnaam van R-Vent Netherlands B.V.
onderdeel van R-Vent Group; de lucht- en ventilatiedivisie van Bergschenhoek Groep